Spring naar de inhoud

Wereld Autisme Dag • zaterdag 2 april 2022

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besliste op 18 december 2007 om 2 april uit te roepen tot Wereld Autisme Dag. Jaarlijks vinden in de periode rond 2 april wereldwijd allerlei evenementen en initiatieven plaats die de samenleving verder wil sensibiliseren rond autisme, zodat mensen met autisme en hun directe omgeving op meer begrip kunnen rekenen.

De vier organisaties van de KEIvoorAutisme campagne – Liga Autisme VlaanderenParticipate, sterkmakers in autisme en Vlaamse Vereniging Autisme – nodigen jullie daarom graag uit op hun ontmoetingsdag in kader van Wereld Autisme Dag.

Dit evenement gaat door op zaterdag 2 april 2022 van 14u tot 17u op de evenementenweide van de Blaarmeersen in Gent.

Wil je graag jouw steun geven aan de KEIvoorAutisme campagne en Wereld Autisme Dag mee beleven samen met andere lotgenoten en families? Wij zorgen voor een ontmoetingsplek in de Blaarmeersen.

Je bent er welkom om één of meerdere rondjes rond de vijver te wandelen of te lopen, wij zorgen voor een KEI-toffe “Kijk-de-Keitjes” wandelzoektocht rond de vijver.

Heb jij nog geen kei voor iemand die jij een KEIvoorAutisme vindt? Wij zorgen voor een keiwijs KEIvoorAutisme standje waar jij nog snel jouw kei kan versieren mits een kleine bijdrage. Kleine knutselaars zijn natuurlijk ook welkom!

Wil je ondertussen nog even kennismaken met de verschillende organisaties, dan kan je langslopen bij onze infostandjes.

Zin om te picknicken of misschien iets te drinken of te eten? We zorgen voor een bar en een dessertbuffet. Bonnetjes kunnen alleen worden betaald met cash geld.

Iedereen is welkom, deelnemen is gratis.

Omwille van praktische redenen zou het fijn zijn als jullie vooraf inschrijven. Zo zijn we zeker dat we voldoende dessertjes en keitjes mee brengen. Weet je pas last-minute of het lukt, zeker welkom zonder inschrijven!

𝗕𝗲𝗻 𝗷𝗶𝗷 𝗲𝗲𝗻 𝗞𝗘𝗜 𝗶𝗻 𝗱𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁𝘀 𝗺𝗮𝗸𝗲𝗻 𝗼𝗳 𝗵𝗲𝗯 𝗷𝗲 𝗲𝗲𝗻 𝗹𝗲𝗸𝗸𝗲𝗿𝗲 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁 𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗹 𝗷𝗲 𝗼𝗻𝘀 𝗱𝗶𝗲 𝗱𝗮𝗴 𝘀𝘁𝗲𝘂𝗻𝗲𝗻? Dan kan jij ons dessertbuffet helpen vullen. Laat ons weten welk lekkers jij mee brengt. Dan kunnen wij al watertanden.

Honden zijn welkom op ons evenement. Maar opgelet! Honden blijven steeds aan de leiband en zijn alleen toegelaten op de verharde wandelwegen. Honden mogen niet komen op de ligweiden, het strand met bijhorende wegen, in de vijver en op de sportterreinen. (zie website Stad Gent). Er is een hondenzwemplaats en uitloopweide aan de Watersportbaan, ter hoogte van de Koninklijke Cano Club Gent.

Blaarmeersen Gent, Zuiderlaan 5, 9000 Gent

Met de auto

De hoofdingang van Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen bevindt zich aan de Zuiderlaan. De inrit ligt tussen de Topsporthal (blauw gebouw) en het Huis van de Sport (rood gebouw). Je kan gratis parkeren op de parkings Centraal en Oost. Parking Centraal bevindt zich het dichtst bij de evenementenweide (16 op kaart) waar we onze standjes plaatsen.

Je kan je fiets veilig parkeren in een van de 5 fietsenstallingen (parking Oost, strandgebouw, skatepark, zwemzone en atletiekpiste) op het domein.
De Blaarmeersen maakt deel uit van een nieuwe fietsroute van 37 kilometer langs 15 verborgen parels in de stad. Opgelet: fietsen is niet toegelaten aan de strandzone en aan de grote speeltuin. Je riskeert een verkeersboete van 58 euro.

vanaf het station:
van station Gent – Sint-Pieters naar de Blaarmeersen (ongeveer 15 minuten, bus 19/eindhalte)
van station Gent – Dampoort naar de Blaarmeersen (ongeveer 45 minuten, bus 38-39/eindhalte)

vanuit het stadscentrum:
van de Korenmarkt naar de Blaarmeersen (ongeveer 25 minuten, bus 38-39/eindhalte)

vanuit Merelbeke of Melle:
bus 41 Merelbeke Kwenenbos – Gent Blaarmeersen
bus 43 Melle Caritas – Bottelare – Gent Blaarmeersen